رئيس پليسراه چهارمحال و بختياري گفت: طي سالهايي که در پليسراه اين استان در خدمت مردم بودم، سال ۱۴۰۲ يکي از سالهاي بحراني استان در بحث تصادفات بوده است و به لحاظ درصدي در ابتداي جدول حوادث رانندگي در کشور قرار داريم.
به گزارش
هفت چشمه؛ سيد غلامعلي نوربخش در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: يکي از مهمترين عوامل در رانندگي فرهنگ رانندگي است، چرا مردم از حوادث رانندگي درس عبرت نميگيرند و مجدداً اشتباه ديگران را تکرار ميکنند.
وي افزود: ضربالمثلي در زبان فارسي وجود دارد که ميگويد «مؤمن دو بار از يک سوراخ گزيده ميشود»، پس چرا در بحث رعايت قوانين رانندگي هيچکس توجه لازم را ندارد، حوادث در روزهاي گذشته در چهارمحال و بختياري نشان ميدهد که افراد خاصي که بايد الگوي مردم عادي باشند، خود دچار حوادث ناگوار ميشوند.
وقوع حوادث رانندگي براي افراد خاص، به صدا درآمدن زنگ خطر است
رئيس پليسراه چهارمحال و بختياري ادامه داد: حوادث تلخ رانندگي که براي تعدادي از معلمان اين استان به وقوع پيوست، زنگ خطري است براي آيندگان، دانشآموزاني که معلمان را الگوي خود ميدانند بايد رفتار صحيح رانندگي را نيز از آنان فرا بگيرند.
نوربخش عنوان کرد: هر آموزشي بايد از مدارس و مجموعه آموزش و پرورش آغاز شود و اينکه در عرض دو ماه ۶ معلم که در زمره قشر تحصيلکرده جامعه قرار دارند در جادههاي چهارمحال و بختياري جان خود را از دست ميدهند اصلاً پذيرفتني نيست.
وي خاطرنشان کرد: درست است که سه عامل انسان، راه و وسيله نقليه در بحث تصادفات مؤثر هستند اما به عقيده من آموزش و فرهنگ رانندگي صحيح از همه عوامل مهمتر است.
همه دستگاههاي ذيربط بايد وارد عمل شوند تا فوتيهاي رانندگي استان کاهش يابد
رئيس پليسراه چهارمحال و بختياري اضافه کرد: اعمال جريمههاي سنگين، توقيف گواهينامه، توقيف خودرو و… اقداماتي هستند که قديمي شده است، در حال حاضر نيازمند فرهنگسازي بهويژه در مدارس، دانشگاهها، ادارات، براي رانندگان بخشهاي دولتي، رانندگان ناوگان عمومي و… در حوزه رانندگي هستيم.
نوربخش بيان کرد: همه دستگاههاي ذيربط بايد وارد عمل شوند تا فوتيهاي رانندگي استان کاهش يابد، در بحث تصادفات صرفاً وضعيت راهها، کيفيت خودروها، حضور پليس و… اثرگذار نيست، در بررسي فاکتورهاي حوادث رانندگي مواردي چون حضور به موقع هلالاحمر، نيروهاي اورژانس و… نيز بايد لحاظ شوند.
وي تاکيد کرد: طبق آماري که از ابتداي سال تاکنون گزارش شده است بيشتر تصادفات در چهارمحال و بختياري به صورت تصادفات دسته جمعي رخ داده است، در يک حادثه رانندگي چندين نفر جان خود را از دست ميدهند.
پنج سال است که جرايم رانندگي افزايش پيدا نکرده است
وي با اشاره به اينکه سالها است در هيچ نقطهاي از کشور معلمان در تصادفات رانندگي جان خود را از دست ندادهاند اما در چند ماه اخير اين واقعه دو بار در چهارمحال و بختياري رخ داده است، تصريح کرد: اين قابل درک است که فرد دچار درگيريهاي فردي و فکري باشد، برخي معلمان براي حضور در سر کلاس درس بايد راه طولاني را طي کنند اما دليل نميشود اين موضوع روي رانندگي آنان تأثير بگذارد.
رئيس پليسراه چهارمحال و بختياري افزود: افزايش جرايم در دستور کار دولت بوده و مورد موافقت مجلس هم قرار گرفته است، در آئين نامه پليس آمده است که جرايم هر سه سال بايد افزايش پيدا کند اما حالا پنج سال است که جرايم افزايش پيدا نکرده است.
توقيف بيش از ۳ هزار خودرو و ۱۹۰ دستگاه موتورسيکلت در چهارمحال و بختياري
نوربخش ادامه داد: اعمال جريمه، توقيف ساعتي و توقيف دائمي خودرو، معرفي به دادگاه و پايانه و… در دستورکار پليس است و روزانه انجام ميشود، از ابتداي سال تاکنون حدود ۳ هزار و ۱۱۳ دستگاه خودرو و ۱۹۰ دستگاه موتور سيکلت متخلف در چهارمحال و بختياري توقيف شدند، اين يعني پليس نسبت به جرايم رانندگان بيتفاوت نيست.
وي عنوان کرد: طي سالهاي گذشته بحث برخورد با جرايمي چون سبقت، سرعت غيرمجاز و انحراف به چپ افزايش يافته است ولي متأسفانه امسال شاهد يک روند افزايشي تصادفات در جادههاي چهارمحال و بختياري بوديم.
رئيس پليسراه چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد: طي سالهايي که در پليسراه اين استان در خدمت مردم بودم، سال ۱۴۰۲ يکي از سالهاي بحراني استان در بحث تصادفات بوده است و به لحاظ درصدي در ابتداي جدول حوادث رانندگي در کشور قرار داريم.
نوربخش اضافه کرد: تنها پليس در حوزه تصادفات مسئوليت ندارد، ۳۲ دستگاه هستند که بايد در زمينه حوادث رانندگي و ترافيک ورود کنند.
وي تصريح کرد: بارها از مديرکل راهداري و حمل و نقل جادهاي چهارمحال و بختياري درخواست کردهام که اقدامي براي وضعيت نامناسب راهها و محورهاي مواصلاتي در شهرستان لردگان انجام دهد، همه حوادث ناگوار رانندگي در اين شهرستان به وقوع ميپيوندد، تردد در محورهاي شرياني اين شهرستان بسيار زياد و به نوعي شاه راه بين چند استان است که خودروهاي سبک و سنگين فراواني از آن عبور و مرور ميکند.
شوتيهاي با سرعت سرسامآور عامل مهمي در تصادفات هستند
رئيس پليسراه چهارمحال و بختياري افزود: خودروهاي شوتي در محورهاي پُر تردد شهرستان لردگان نيز مزيد بر علت شده است، اين خودروها با سرعتهاي سرسامآوري که دارند عامل بسيار خطرناکي در تصادفات رانندگي هستند.
نوربخش ادامه داد: مگر پليسراه در چهارمحال و بختياري چقدر نيرو دارد که بخواهد در همه محورهاي مواصلاتي از بازفت عليا گرفته تا شهررضا، گردنه رخ، تيران، گردمدره و… مستقر کند تا مراقب رانندگي مردم باشند.
وي عنوان کرد: بايد دستگاههاي دخيل در ترافيک شهري و بين شهري در چهارمحال و بختياري با همفکري راهکاري براي کاهش تصادفات ارائه دهند، تنها پليس مسئوليت ندارد کمااينکه بسياري از نيروهاي پليس در محورهاي اين استان يا جان خود را از دست دادند يا مصدوم و مجروح شدند.
انتهاي خبر/۱۰۳۱ ج